ru ua

Режим роботи Пн-сб з 9:00 до 18:30 Нд з 9:00 до 18:30

Розгорнути навігацію
Записатися на прийом

3 різновиди акрилових протезів: основні експлуатаційні властивості і характеристики

Акрилові протези являють собою конструкції зі спеціальної пластмаси для відновлення зубного ряду, на які встановлюються коронки. Виготовляють їх 3 різновидів, певний тип вибирається в кожному індивідуальному випадку. Незважаючи на наявність аналогів, протезування зубів за допомогою акрилових конструкцій є затребуваною послугою в стоматологічних клініках. Популярність пояснюється практичністю і високими експлуатаційними властивостями акрилу.

3 види конструкцій

Розрізняються акрилові зубні протези за способом фіксації на:

  • повні. Їх встановлюють при втраті всього зубного ряду. Кріпляться прямо на ясна;
  • часткові. Ці акрилові конструкції встановлюють, якщо необхідно відновити кілька втрачених поспіль зубів. кріпляться часткові протези за сусідні зуби за допомогою спеціальних кламерів;
  • «Метелики». Одиночна конструкція. «Метелика» встановлюють на місце 1 втраченого зуба.

Переваги акрилових протезів

Затребуваність і популярність даних конструкцій обумовлена ​​їх високими експлуатаційними властивостями. Серед основних переваг варто відзначити:

  • легкість. Через невелику вагу протез не робить сильного тиску на ясна, зменшується дискомфорт при носінні;
  • естетичність. Вибирається акрил в тон природному відтінку зубів пацієнта;
  • швидкість виготовлення;
  • ремонтопридатність;
  • доступну вартість (в порівнянні з іншими видами зубних протезів).

Встановлювати акрилові конструкції можна в будь-якому віці, вони не вимагають особливого догляду, проте важливо забезпечити правильну гігієну: чистити після прийому їжі і на ніч поміщати в спеціальний дезінфікуючий розчин. Дані заходи необхідні для запобігання розмноження бактерій, які проникають в пористу структуру пластика.

Разом з перевагами варто врахувати і деякі умовні мінуси акрилових протезів.

Нюанси, які потрібно знати

Вибираючи акрилові зубні протези, пацієнту варто детально вивчити особливості носіння даних конструкцій. По-перше, потрібно бути готовим до дотримання ретельної гігієни, щоб уникнути виникнення інфекції. Другий нюанс стосується фіксації - часто ефекту присмоктування недостатньо для надійного кріплення на яснах, виникає дискомфорт при розмові, сміху, в процесі їжі. Щоб не допускати зміщення конструкції, потрібно використання спеціальної пасти або клею.

Підводячи підсумок, можна відзначити, що акрилові зубні протези оптимально підходять для тимчасового використання. Перспектива носіння на постійній основі можлива, проте приймає рішення пацієнт самостійно, виходячи з власного досвіду і комфорту. Обов'язково потрібно отримати консультацію протезизта і регулярно відвідувати стоматолога для профілактичних оглядів.

Дата: 27 квітня 2020
×
Зворотній зв'язок

Запис на прийом

Мы используем основные и сторонние файлы cookie в целях повышения удобства пользования этим сайтом и получения информации о взаимодействии пользователей с его содержимым. Закрыв это сообщение, вы тем самым соглашаетесь с использованием нами файлов cookie.