ru ua

Режим роботи Пн-сб з 9:00 до 18:30 Нд з 9:00 до 18:30

Розгорнути навігацію
Записатися на прийом

Ендодонтичне лікування та лікування кореневих каналів

Що таке ендодонтичне лікування і чому зуби його потребують?

Ендодонтичне лікування – це лікування всередині зуба, яке потрібне при лікуванні ускладненого карієсу, а також при підготовці до протезування.

Проникнення мікробів з глибокої каріозної порожнини в пульпу викликає її відмирання і токсичне розкладання (гниття), в процесі чого ми відчуваємо сильні ниючі, нічні болі та біль від температурних подразників. Загиблий під час запалення судинно-нервовий пучок зуба надає токсичний вплив і забезпечує впровадження патологічних мікроорганізмів за межі твердих тканин зуба. У верхівок коренів відбувається руйнування і гнійне розплавлення кісткової тканини (гранулюючий і гранулематозний періодонтити, радикулярна киста).

В чому ж полягає ендодонтичне лікування?

Перш за все це залежить від локалізації запального процесу, іншими словами, від діагнозу.

Очищення каналів відбувається шляхом механічної та медикаментозної обробки різними інструментами і антисептиками, після чого проводиться заповнення розширених і оброблених каналів пломбувальним матеріалом. Використовуються біосумісні матеріали, які забезпечують герметизацію кореневих каналів. Всі ці маніпуляції запобігати проникненню інфекції в тканини, які оточують зуб. Після цього відновлюється коронкова частина зуба.

Після будь-якого ендодонтичного лікування необхідне динамічне спостереження за станом зуба. Для цього робляться рентгенологічні контрольні обстеження через 6, 12 місяців, далі раз на рік.

Таким чином, своєчасне сучасне ендодонтичне лікування дозволяє зберегти ті зуби, які раніше лікарі-стоматологи змушені були видалити.

Ендодонтичне лікування кореневих каналів під мікроскопом

Ендодонтичне лікування кореневих каналів під мікроскопом забезпечує здійснення найскладніших операцій з кореневими каналами, точність і високу якість лікування, що можливо порівняти з мікрохірургією очей, головного мозку.

Канали зуба мають складну анатомічну будову і неозброєним оком, без спеціальної оптики, знайти вхідні отвори, пройти, обробити і якісно запломбувати їх нелегко, а часом і неможливо. Невиявлені кореневі канали залишаються необробленими і незапломбованими, що веде до підтримки вогнища інфекції і передчасної втрати зуба.

 

Мікроскоп незамінний при повторному лікуванні зубів, коли діло стосується розпломбування каналів. З його допомогою лікар-ендодонтист видаляє пломбувальний матеріал, старі штифти і виявлені фрагменти стоматологічних файлів, зламаних і залишених в процесі попереднього лікування, максимально зберігаючи здорові тканини кореня.

Використання мікроскопу дозволяє на початковому етапі виявити перфорації, тріщини, при яких зуб далі лікувати не має сенсу. Це виключає проведення свідомо неефективних процедур і марні витрати пацієнтів.

Лікування зубів під мікроскопом більш тривале, ніж традиційне лікування, так як при використанні сучасних технологій лікар має можливість побачити більше каналів і краще їх обробити, ретельніше оцінити і провести реставрацію коронки зуба. Такі відповідальні процедури можуть бути виконані тільки високопрофесіональними спеціалістами в галузі ендодонтії.

Використання мікроскопу сьогодні є невід’ємним фактором на шляху відповідності світовим стандартам якості у сучасній стоматології.

Чому здається, що це дорого?

Тому, що не видно!! Якщо мова заходить про стоматологію, ми чомусь автоматично намацуємо язиком проблемні місця. Після постановки пломби або коронки ми одразу бачимо результат. При ендодонтичному лікуванні всі маніпуляції приховані від очей в межах коренів зубів (лише білі смужки на рентгені).

А по суті це мікрооперація в органі 1х3 см, яка потребує високої майстерності лікаря, великих витрат його енергії, часу і звичайно ж необхідного спеціального сучасного обладнання, великої кількості різних одноразових інструментів і матеріалів.

Адже буває, що розпломбування каналів, їх проходження проводиться у кілька відвідувань по 1,5 – 2 - 3 години. А час найцінніший ресурс! Тому лікування каналів і коштує дорожче коронки!!!

Дата: 16 жовтня 2019
×
Зворотній зв'язок

Запис на прийом

Мы используем основные и сторонние файлы cookie в целях повышения удобства пользования этим сайтом и получения информации о взаимодействии пользователей с его содержимым. Закрыв это сообщение, вы тем самым соглашаетесь с использованием нами файлов cookie.