ru ua

Режим роботи Пн-сб з 9:00 до 18:30 Нд з 9:00 до 18:30

Розгорнути навігацію
Записатися на прийом

Знімне протезування на імплантатах: особливості та переваги процедури

Втратити зуб можна з різних причин: вулична бійка, нещасний випадок, погана гігієна. Але це не настільки важливо. Головне, що відновити зубний ряд можна за допомогою ефективної методики - імплантації зубів. З огляду на клінічну картину пацієнта, виконують процедуру різними способами. Коли відсутній кілька зубів підряд, щелепу повністю беззуба, тоді часто практикують установку знімних зубних протезів на імплантатах.

Розрізняють два види такого протезування. В їх основі лежить принцип імплантації титанових штучних коренів, які послужать надійною опорою для конструкції.

Умовно знімні протези на імплантатах

Якщо немає 3-4 зубів підряд, виконують мостовидне протезування. По краях встановлюють імплантати з абатмента. До них за допомогою нарізного сполучення або з використанням стоматологічного цементу кріплять протез. Така конструкція знімається, але зробити це зможе тільки лікар. Методика може бути застосована і при повній відсутності зубів.

Умовно знімне протезування на імплантатах має схожість з фіксацією мостовидних коронок, але технологія замість штифтів, які впроваджуються в зубні коріння, передбачає вживлення імплантатів в кістку. Сам імплантат підбирається індивідуально кожному пацієнту з урахуванням фізіологічних особливостей порожнини рота. Переваги методу.

  • естетичний результат;
  • тривалий термін служби;
  • економія грошей - ціна нижче, в порівнянні з випадком, коли імпланти імплантуються під кожен протез.

Коронки виготовляють з міцних матеріалів, тому вони витримують різні по силі навантаження. Таке протезування відновить пацієнтові жувальну функцію.

Повні знімні протези на імплантатах

Методика використовується часто при адентії і запущеної стадії атрофії кісткової тканини, яка нерідко виникає при беззубою щелепи. Принцип повного знімного протезування зубів на імплантатах аналогічний попередньому. Головна відмінність - мала кількість штучних коренів (може бути лише два на всю щелепу). Цей факт визначає нижчу ціну. Реалізація технології - кілька відвідувань лікаря. Кріплять протез одним з двох способів:

  1. За допомогою спеціального замкового механізму на зразок галантерейної кнопки. Освоїти його легко.
  2. Балочна фіксація. З нею жувальна навантаження розподіляється рівномірно, тому краще використовувати такий метод кріплення.

Ці види фіксації надійні. Метод підходить для відновлення верхнього і нижнього зубного ряду. Він більш зручний, в порівнянні з класичним знімним протезуванням.

З недоліків використання повного зубного протеза на імплантатах можна виділити той факт, що конструкцію потрібно знімати щодня, щоб виконати гігієнічні процедури. Це обтяжливе заняття для багатьох пацієнтів. До такого протезу доведеться довше звикати. Через його недосконалість на початкових етапах експлуатації порушується мова. У деяких випадках спостерігається повна непереносимість конструкції.

Дата: 29 квітня 2020
×
Зворотній зв'язок

Запис на прийом

Мы используем основные и сторонние файлы cookie в целях повышения удобства пользования этим сайтом и получения информации о взаимодействии пользователей с его содержимым. Закрыв это сообщение, вы тем самым соглашаетесь с использованием нами файлов cookie.