ru ua

Режим роботи Пн-сб з 9:00 до 18:30 Нд з 9:00 до 18:30

Розгорнути навігацію
Записатися на прийом

Вініри для красивої посмішки

Красива посмішка не завжди дістається від природи. Нерівні зуби, нерівномірний колір або карієс - все це привносить в життя сучасної людини істотний дискомфорт. Однак естетична медицина давно і цілком успішно вирішує такі проблеми за допомогою вінірів. Вони візуально маскують дефекти зубів: щілини, потемніння, відколи.

Призначення різних видів вінірів

Що таке вініри? Багато хто чув це слово, але до кінця не уявляють його точне значення. Це декоративні накладки-мікропротези, які надягають на зуб. Таким чином забезпечується захист від жувальної навантаження, пошкоджень, впливу гарячих або холодних продуктів, які і стають основними причинами виникнення дефектів (потемніння, тріщин, сколів). Розрізняють два основних види вінірів:

  1. Терапевтичні.
  2. Ортопедичні.

Перші виробляються безпосередньо на зубі. Роблять терапевтичні мікропротези з композиту - матеріалу, схожого на пломбувальний. Використовують такі вініри на зуби при явних дефектах - серйозних сколах (коли пошкоджено до 60% тканини). Процедура представляє собою поетапний процес відновлення і реставрації, оскільки відсутня частина зуба нарощується. Іноді попередньо потрібно обточування, щоб зняти найтонший шар емалі. Потім йде поступове формування відсутньої частини, її шліфування, остаточним етапом є полірування.

Ортопедичні накладки виготовляють в лабораторії по зліпкам щелепи пацієнта. Роблять їх з різних матеріалів: кераміки (медфарфор), композиту. Безпосередньо на зуби такі вініри встановлюють за допомогою спеціального клею.

Як створюють вініри

Часто установці накладок передує лікування. Далеко не всі можуть похвалитися ідеально рівними і здоровими зубами, і, перш ніж робити вініри, лікар зазвичай підбирає комплекс заходів щодо усунення проблем: носіння брекетів, пломбування, установка імплантатів та ін. І тільки після вирішення цих питань можна встановлювати мікропротези.

Їх форму і колір визначає лікар спільно з пацієнтом. Далі проводиться спеціальна операція - знімається тонкий шар зубної емалі (під анестезією). Лікар робить зліпки, по яких в лабораторії виготовляють накладки.

Як роблять вініри: По-перше, кожен з них виробляють індивідуально, в точній відповідності зубу, орієнтуючись на зліпок. При виготовленні керамічних накладок вдаються до двох методикам: пошаровому нанесенню порцеляни і литтєвого пресування. У першому випадку використовується м'який матеріал. Накладають масу з медфарфора шарами, по черзі запікаючи. Такий підхід дозволяє імітувати різні відтінки емалі, властивості справжніх зубів. При литтєвому пресуванні вініри створюються в умовах високого тиску і підвищеної температури. Вважається, що такі конструкції більш міцні.

Носіння вінірів

Це найнадійніший і простій спосіб вирішити естетичні проблеми. Установка рівних, красивих накладок дозволить приховати як вроджені особливості, так і придбані дефекти зубів.

Показання до вінірінгу

Стоматологічні накладки дозволяють вирішувати широкий спектр проблем із зубами. Найбільш часто встановлюють мікропротези при:

  • незначною кривизни, великих міжзубних відстанях, наслідки травм;
  • коротких зубах;
  • ясенний усмішці. Однак попередньо проводиться процедура пластики м'яких тканин;
  • аномальної пігментації.

Зазвичай встановлюють стоматологічні вініри на 16 передніх зубів (на ті, які є у вигляді при посмішці або розмові). Але також можна замовити накладки і в більшій кількості. Вінірінг жувальних зубів не тільки дозволяє захистити їх від зовнішнього впливу, але також забезпечує невеликий ефект ліфтингу овалу обличчя.

Протипоказання до установки

Популярність вінірів зростає з кожним днем. Вони і правда допомагають вирішувати великий спектр стоматологічних проблем, однак підходять не всім. Серед протипоказань до процедури вінірінга варто відзначити:

  • серйозні порушення прикусу;
  • прогресуючі хвороби ясен;
  • бруксизм.

Звернутися за установкою вінірів в Києві можна в мережу стоматологій «Слален». У клініках надають весь комплекс послуг з лікування зубів, усунення проблем будь-якої складності. Сучасне технічне обладнання, застосування інноваційних методів, використання сертифікованих матеріалів і досвідчені лікарі дозволяють гарантувати високу якість виконаних робіт.

Дата: 16 квітня 2020
×
Зворотній зв'язок

Запис на прийом

Мы используем основные и сторонние файлы cookie в целях повышения удобства пользования этим сайтом и получения информации о взаимодействии пользователей с его содержимым. Закрыв это сообщение, вы тем самым соглашаетесь с использованием нами файлов cookie.